Kwaliteitsvolle gevelbepleistering in Hamme

Zoek jij een gespecialiseerde stukadoor in de regio van Hamme? Zoek niet verder, bij schilderwerken24.be ben je aan het juiste adres!

Schilderwerken24.be is een schilderbedrijf actief in de regio van Hamme. In ons team zitten verschillende professionele schilders met samen meer dan 100 jaar ervaring!

Naast ons team van schilders hebben wij ook gespecialiseerde stukadoors in dienst. Voor alle soorten gevelbepleistering kan je dus bij ons terecht!

De laatste jaren leggen wij ons toe op de kunst van de gevelbepleistering. Wij maken van de buitenmuren van jouw gebouw een perfect egaal geheel!

Wat is gevelbepleistering precies?

Gips is een bouwmateriaal dat wordt gebruikt voor het coaten, beschermen en decoreren van wanden en plafonds. Het kan ook worden gebruikt voor het maken van architectonische lijsten zoals plafondrozetten, kroonlijsten, kraagstenen, enz.

Render is vergelijkbaar met pleister, maar wordt aan de buitenkant van gebouwen aangebracht en heeft een waterdichtheid. Dit is de specialiteit van schilderwerken24.be.

Er zijn een aantal verschillende soorten gips en render, afhankelijk van het gebruikte bindmiddel. De meest voorkomende pleistersoorten zijn een samenstelling van gips, kalk of cement met water en zand. Het pleisterwerk wordt meestal vervaardigd als een droog poeder en vervolgens bewerkt tot een stijve pasta door het te mengen in water alvorens het aan te brengen.

Je hebt de term ‘stucwerk’ misschien al gehoord. Dat verwijst naar pleisterwerk dat op een of andere manier wordt gehanteerd om een egaal oppervlak te verkrijgen.

Pleisterwerk is ouder dan je denkt!

Een vorm van bepleistering werd gebruikt door primitieve beschavingen, waarbij met behulp van modder duurzame en weerbestendige structuren werden gecreëerd. De Egyptische piramides bevatten pleisterwerk dat vergelijkbaar is met het huidige pleisterwerk dat zo’n 4000 jaar later nog steeds hard en duurzaam is!

Griekse ambachtslieden gebruikten gips, voornamelijk om de buitenkant van tempels te bedekken, maar soms ook het interieur. Door de geschiedenis heen werden gipsplafonds steeds meer ornamenteel, waarbij die in de Tudor-periode bijzonder extravagant waren.

Het gebruik van gips als middel om artistieke vaardigheid en expressie te tonen was echter afgenomen in de 19e eeuw, toen imitatie en mechanische reproductie het als creatief medium verdrongen. Toch wordt pleisterwerk nog steeds heel vaak gebruikt als oppervlakte afwerking voor binnenmuren, plafonds en soms dus ook voor buitenmuren.

Voor het aanbrengen van pleisterwerk bestaan er dus al duizenden jaren specialisten! Het is dan ook een klus voor professionals. Zeker als het over buitenmuren gaat.

De oplossing: schilderwerken24.be

Het pleisteren van je buitenmuren is een grote opgave, waarvoor je een echte specialist moet zien te vinden. Een professionele stukadoor inhuren is dan ook geen overbodige luxe.

Gelukkig is een stukadoor inhuren in Hamme is betaalbaarder dan je op het eerste zicht zou denken! Bij schilderwerken24.be kan je al een stukadoor inhuren voor 35,00 euro per uur.

Er kan ook een tarief per vierkante meter (m2) afgesproken worden.

We verzekeren een prijs en dienstverlening op jouw maat!

Contacteer ons vrijblijvend op.