Jouw gevelschilder in Dendermonde

Ben je op zoek naar een schilder in Dendermonde voor de buitenmuren van je nieuwe project? Zoek niet verder, schilderwerken24.be is geknipt voor de klus!

Schilderwerken24.be is een schildersbedrijf actief in het Dendermonde. Wij staan garant voor kwaliteitsvol werk, uitgevoerd in onderling overleg en steeds binnen de afgesproken termijn.

Bij schilderwerken24.be hebben we veel specialisten uit Dendermonde onder één dak.

Wij hebben onder andere een grote ervaring in het schilderen van buitenmuren van allerhande gebouwen. Wij schilderen met regelmaat de buitenkant van huizen, kantoorgebouwen en zelfs publieke gebouwen.

Interieur Schilderen vs. Het schilderen van buitenmuren

Iedereen heeft wel eens een binnenmuur geschilderd, of toch tenminste een poging ondernomen. Een binnenmuur schilderen is immers relatief eenvoudig. Zolang je geen perfecte egale muur wilt, kan je het gewoon zelf doen. Toch vinden veel mensen het een heel gedoe, en terecht. Je moet de juiste verf gaan kopen, je huis helemaal schilderklaar maken, schildermateriaal zoeken en uiteindelijk een hele tijd lopen schilderen. Lastig. Zoek je iemand die dit allemaal voor je kan regelen? Ga een kijkje nemen op onze servicepagina.

Een buitenmuur, daarentegen, daarvoor huurt zo goed als iedereen een professional in. Het schilderen van een buitenmuur is een pak technischer. Iemand zonder ervaring maakt er al snel een soep van! Je kan niet zomaar op een buitenmuur beginnen schilderen, de muur moet eerst volledig worden schoongemaakt. Alle stof, roest, mos en dergelijke moet verwijderd worden. Dit is in vele gevallen al een hele klus! Verder moet er vaak ook een laag primer worden aangebracht om voor een goede hechting met de nieuwe verflaag te zorgen.

Wanneer is het tijd om je buitenmuur te schilderen?

Een buitenmuur schilderen heeft vaak esthetische redenen: een nieuw kleurtje, een huis terug herstellen in zijn verloren glorie of een gebouw klaar maken voor verkoop. Het ideale moment om je huis te schilderen hangt dan af van je persoonlijke smaak of andere externe factoren.

Soms schilder je een buitenmuur voor meer praktische redenen: bescherming tegen de weersomstandigheden of om de muur eronder te beschermen tegen andere vormen van aftakeling.

Hoe weet je wanneer een nieuw likje verf op je buitenmuren noodzakelijk is? De basisregel is: een laag buitenverf gaat zo’n 5 jaar mee. Dit kan echter variëren. Sommige ondergronden moeten vaker herschilderd worden, andere minder. Sommige verf is kwalitatief sterker en gaat langer mee dan andere.

Enkele indicaties die erop wijzen dat je muur toe is aan een schilderbeurt: scheurtjes of blaasjes in de oude laag verf, verf die loslaat of poedert, hout dat aan het rotten gaat van de regen, verkleuring van de verf… Het zijn allemaal tekenen die erop wijzen dat je verflaag zijn beste dagen heeft gezien. Om verdere schade te voorkomen kan het dan een goed idee zijn de buitenmuren opnieuw te schilderen.

Wist je dat: schilderen bovendien seizoensafhankelijk is? Verf droogt sneller of trager afhankelijk van het weer. Op een warme zomerdag gaat verf heel snel opdrogen, waardoor er o.a. sneller strepen in de verflaag ontstaan. Een koude wintertemperatuur kan er dan weer voor zorgen dat de verf enorm traag droogt, waardoor de klus een pak langer kan duren. Denk dus twee keer ja voor je in de winter je gevel laat schilderen door iemand met een uurtarief!

De ideale periode om te schilderen ligt telken tussen winter en zomer, wanneer de temperaturen rond de 10 °C en 20°C liggen. Met een luchtvochtigheid niet hoger dan 75%.

De oplossing: schilderwerken24.be

Het schilderen van je buitenmuren is een grote opgave. Een professionele schilder inhuren is dan ook geen overbodige luxe.

Gelukkig is een gespecialiseerde buitenmuur schilder inhuren in Dendermonde is goedkoper dan je op het eerste zicht zou denken! Bij schilderwerken24.be kan je al een schilder gespecialiseerd in buitenmuren inhuren voor 35 euro per uur.

Er kan ook een tarief per vierkante meter (m2) afgesproken worden.

We verzekeren een prijs en dienstverlening op jouw maat!

Contacteer ons vrijblijvend op.