Kinderkamer Schilderen

Hoe een kinderkamer te schilderen

Een kinderkamer voor je (aanstaande) baby of kindje schilderen kan een leuke ervaring zijn, maar het kan ook een beetje overweldigend lijken, vooral als je niet weet waar je moet beginnen. Haal het gokwerk eruit met deze korte schilders gids. Van het kiezen van kalmerende kleuren tot het vermijden van schadelijke stoffen, slaap op twee oren te weten dat je de juiste keuzes hebt gemaakt. Heb je toch hulp nodig van een professional, dan staan wij voor je klaar!

Gebruik veilige verf

De eerste prioriteit voor al het andere is veiligheid. Kinderen gaan de muren aanraken, er aan likken, er met hun vingernagels op krassen en zo door. Daarom is het cruciaal dat je non-toxische verf gebruikt Helaas bevatten veel verven hoge concentraties vluchtige organische stoffen, die volgens de Europese Gezondheidscommissie negatieve gezondheidseffecten kunnen veroorzaken, zoals hoofdpijn, misselijkheid en irritatie van ogen, neus en keel. Om ervoor te zorgen dat uw baby of kind minimaal wordt blootgesteld aan giftige stoffen, moet u op zoek gaan naar verf met weinig of geen van deze stoffen. Vraag hiervoor best raad aan een expert!

Houd er rekening mee dat je misschien meer dan één laag moet aanbrengen, aangezien deze stoffen worden toegevoegd om de verf beter te laten hechten. Zonder deze stoffen hecht de verf niet goed. Voor nog meer zekerheid kunt u kijken naar Green Seal Certified verf, waarbij gekeken wordt naar grondstoffen en gezondheidsrisico’s. Als de kamer een oude verflaag heeft dan kan deze misschien lood bevatten. Deze wordt best verwijderd voordat je gaat schilderen want als dit gaat schilferen kan dit enorm nefaste gevolgen voor de gezondheid hebben.

Kies Kalmerende Kleuren

Je kind zal veel tijd doorbrengen in de kinderkamer, dus het is belangrijk dat jij en je kind de kleuren van de muur mooi vinden. Naast uw persoonlijke voorkeur moet u ook rekening houden met de sfeer die bepaalde kleuren creëren. Geel kan vrolijk en vrolijk aanvoelen, maar net als rood of oranje kan deze speelse tint te energiek zijn. Te energetische kleuren kunnen nefast werken voor de slaap. Kies in plaats daarvan voor kleuren als wit, groen en blauw voor een rustgevend effect. Wit kan de kamer een gevoel van zuiverheid en ruimte geven, terwijl de kleur blauw sereniteit en kalmte geeft. Wij adviseren om te kiezen voor een monochromatisch palet om de ruimte meer expansief te laten voelen. Maak de look compleet met bijpassende, geluidsreducerende gordijnen. Lichtblokkerende gordijnen in een donkere kleur kunnen ook helpen het niveau van het licht in de kamer te verlagen om te helpen met een dutjestijd.

Zorg voor een duurzame afwerking

Voor een kinderkamer, of een kamer die gevoelig is voor kinderfratsen binnen de vier muren, is de enige verf afwerking die je echt moet overwegen een die zo mat mogelijk is. Glanzende muren zullen het niet lang overleven. Vuil is ook makkelijker te zien en het herschilderen van een glanslaag is een stuk moeilijker en tijdrovender dan een matte laag. Als uw kind met krijtjes of verf op de muren tekent zul je waarschijnlijk de hele muur moeten herverven als dit op een glans laag gebeurd. Met een matte laag is het een stuk makkelijker, daar kun je gewoon een dunne laag uitstrijken over beschadigde stukken muur, en klaar.

Wat te vermijden?

Als je kindje nog moet komen of je hebt de kamer snel nodig val niet in de verleiding om te beginnen schilderen één week voor de bevalling of vlak voor je kind er intrekt.
Om de verf te laten drogen en de ruimte op tijd te laten luchten, is het een goed idee om uw kinderkamer ten minste enkele weken voor de vervaldatum te schilderen. Hetzelfde geldt voor het monteren van het meubilair om ervoor te zorgen dat de lucht in uw kinderkamer schoon en gezond is. Als richtlijn is het goed om toch minstens 4 tot 6 weken voordat de kamer nodig is te eindigen met de schilderklus.

Wil je geen risico’s nemen met de verf, of het gevaar lopen dat je hele schilderwerk voor niets is? Neem gerust contact met ons op voor een offerte op maat! Deze is vrijblijvend en houdt rekening met uw wensen.