Prijzen schilderwerk

Vul het contactformulier in en krijg een gratis offerte binnen de 24u!

We beschikken over gekwalificeerde vakmannen die op korte termijn beschikbaar zijn voor uw opdracht!

  * bij benadering, opmeten gebeurt later

  We beschikken over gekwalificeerde vakmannen die op korte termijn beschikbaar zijn voor uw opdracht!

  materiaal inbegrepen – witte verf van de hoogste kwaliteit

  Onze prijzen zijn als volgt:

  Staat van de muren
  prijs
  Nodige stappen
  Goede staat
  25€/m2
  Grondlaag +
  2 verflagen
  Gemiddelde staat
  30€/m2
  Reiniging +
  Grondlaag +
  Vullen en behandelen van gaten/scheuren +
  Gedeeltelijke coating +
  Schuren +
  2 verflagen
  Slechte staat
  35€/m2
  Reiniging +
  Schuren of afkrabben +
  Grondlaag +
  Vullen en behandelen van gaten/scheuren +
  2 coatings +
  Schuren + 2 verflagen
  Staat van het plafond
  Prijs
  Nodige stappen
  Goede staat
  20€/m2
  Grondlaag +
  2 verflagen
  Gemiddelde staat
  30€/m2
  Reinigen +
  Grondlaag +
  Vullen en behandelen van gaten/scheuren +
  Gedeeltelijke coating +
  Schuren + 2 verflagen
  Slechte staat
  40€/m2
  Reinigen + Schuren of afkrabben +
  Grondlaag +
  Vullen en behandelen van gaten/scheuren +
  2 coatings +
  Schuren +
  2 verflagen
  Wat schilderen?
  Gemiddelde totaalprijs
  Buitenmuur schilderen
  €40 per m²
  Trap schilderen
  €25 per trede
  Trapleuning
  €15 per m²
  Deur schilderen
  €125 per deur
  Raam schilderen
  €45 per raam

  Wij voeren extra werkzaamheden uit voor € 32, – per 1 uur werk.

  Hoeveel kost een schilder?

  Schilderen is een van de beste manieren om de uitstraling van een kamer volledig te veranderen. Wil je een kamer volledig opnieuw schilderen, een extra tintje aan de badkamer geven, het kantoor opfrissen of een gezellige eetkamer creëeren? Een nieuwe verflaag verandert de uitstraling van elke kamer. De prijs voor het schilderen van een kamer is afhankelijk van de grootte van de kamer en de hoeveelheid detailwerk.

  Om te weten hoeveel een schilder kost zijn er een hoop factoren waar je rekening mee moet houden. De ervaring van de schilder zal de belangrijkste kost zijn maar denk ook aan de kosten van de lokale arbeid, de complexiteit van het afwerkingswerk, het type verf en de gevraagde speciale details. Een schilder zal foto’s van de kamer moeten zien of naar de woning moeten gaan om een nauwkeurige prijsopgave te doen.

  Type verf

  Niet alleen het type verf maar ook het merk van de verf die je kiest zal invloed hebben op de totaalprijs van uw schilderproject. Afhankelijk van de verfsoort en het schilderwerk gaat een liter verf ongeveer 25-35 vierkante meter kunnen bedekken. Naast het merk zullen de eigenschappen van de verf die je kiest de prijs beïnvloeden. Hier zijn enkele belangrijke zaken om te overwegen:

  • Verf op oliebasis is duurzamer dan verf op waterbasis (veel mensen kiezen deze verf voor muurframes en andere plaatsen waar veel activiteit is) maar ze nemen ook meer tijd in beslag om aan te brengen en kunnen een sterke geur afgeven.
  • Verf op waterbasis is goedkoper, heeft een heldere kleur, die bovendien in de loop van de tijd blijft hangen. Waterverf heeft ook niet zo’n sterke geur als verf op oliebasis.

  Kamergrootte en aanwezige oppervlakken

  In de regel geldt: hoe groter de te schilderen ruimte, hoe hoger de prijs. Logisch, want er is meer verf en tijd nodig. Echter geldt deze regel niet altijd.

  De prijs voor het schilderen van twee muren in een 8×12 kamer (met 2 meter hoge plafonds) met behulp van verf plus primer kost een stuk meer wanneer in de kamer ook deurkozijnen, deuren of het plafond moet worden geschilderd. Het is goed mogelijk dat de prijs van een kleine kamer te schilderen gelijk uitvalt met een grotere wanneer in de kleine kamer meer detailwerk te doen is.

  Om een idee te krijgen van de prijs, kan je de grootte van de kamer meten voordat je met een professional praat. Om de vierkante meters van je kamer te kennen, moet je de breedte van de kamer en de diepte meten, en dan die twee getallen te vermenigvuldigen. Dit zal het totaal oppervlakte qua vierkante meters van je kamer zijn. Dit zal je ook helpen om een richtprijs te bepalen en hoeveel verf je nodig zult hebben. Wat je al vast vooruit kan helpen om te voorspellen wat je zult uitgeven.

  De prijs van een schilder hangt dus niet enkel af van het aantal vierkante meters maar ook van wat er precies geschilderd moet worden. De prijs van het schilderen van deuren en deurkozijnen varieert sterk en is over het algemeen gebaseerd op de kwaliteit en de kosten van de verf, maar ook op de mate van detail van het werk. In het algemeen, als je een kamer gaat schilderen moet je ook het deurkozijn schilderen, zelfs als het in goede staat is. Want zodra er een nieuwe laag verf op de muur ligt, zal het vuile en versleten deurkozijn echt opvallen en een doorn in het oog zijn.

  Overige kosten

  Schilderen is vaak meer dan enkel wat verf ergens op aanbrengen en laten drogen. Zo moet er bijna altijd eerst primer aangebracht worden. Dit is grondverf die als eerste komt, waar dan de eigenlijke verf wordt op aangebracht. Dit moet je bijvoorbeeld doen bij gladde oppervlaktes als glas en PVC. De prijs van een liter primer kost afhankelijk van het merk rond de 35 euro. Dan zijn er nog kosten die je kunt vermijden. Zorg ervoor dat je meubels al verplaatst zijn en de kamer is schoongemaakt. Zo moet de schilder dit niet meer doen en kan hij zo snel als het kan beginnen.

  Zoek je een schilder met uitstekende prijs-kwaliteit? Neem dan contact op via onze website en wij maken een vrijblijvende offerte voor u op!