Residentieel schilderen

Residentieel schilderen

Bent u op zoek naar een bedrijf dat u kunt vertrouwen om uw residentiële schilderklus te klaren? Zoek niet verder!
Schilderwerken24.be is steeds beschikbaar om uw vragen te beantwoorden, u te helpen uw doelstellingen te definiëren. En uiteraard om u top diensten aan te bieden om elke schilderklus die u in gedachten heeft te klaren!

Wij gebruiken alleen de beste verf, de nieuwste technologie en deskundige schilders om een nieuwe look voor uw huis in het leven te roepen.

Een update naar de nieuwste trends in huiskleuren? Creëer een prachtige stijl in uw hele interieur of geef de buitenkant van uw huis een make-over met verse verf die het er weer nieuw zal laten uitzien.

Binnenschilderwerk

Schilderen is vaak de laatste stap van renovaties, bouwwerken of andere opfleuringen van huizen. Veel eigenaars of huurders beginnen zelf aan deze laatste stap. Acht op de tien bouwers beslist het schilderwerk zelf uit te voeren. Maar is het wel zo makkelijk als het lijkt?

We stellen vast dat veel mensen het schilderproces van een huis onderschatten. Er komt meer voorbereidend werk bij kijken dan je op het eerste zicht zou denken. Bovendien is het schilderen van een perfect egale muur geen koud kunstje, schilders zonder al te veel ervaring maken er al snel een soep van!

Lees hieronder enkele tips voor de onervaren schilder. Je zal opmerken dat er meer bij schilderen komt kijken dan je zou denken.

Een eerste moeilijkheid is de ondergrond die geschilderd moet worden. Voor elke soort ondergrond bestaan er verschillende soorten verf en verschillende soorten schildertechnieken.

Hou dus rekening met het soort oppervlakte dat je gaat schilderen. Metaal, hout, steen, … ze vergen elk hun eigen verfsoort en schildertechniek. Leer dus eerst de oppervlaktes in je huis kennen.

Let ook op met gevoelige oppervlaktes zoals hout. Hout moet vaak eerst geschuurd en gelakt worden voor je er op kan beginnen schilderen!

Eens je de te schilderen ondergronden kent kan je de nodige verf gaan kopen. Je zal al snel ontdekken dat er eindeloos veel types verf bestaan in oneindig veel verschillende kleuren. Hoe weet je nu welke verf ideaal is voor jouw schilderwerken?

Je zal hoogstwaarschijnlijk moeten beginnen met een laagje ‘primer’. Deze primer, ook wel grondlaag genaamd, is nodig om het oppervlak voor te bereiden, oude vlekken te verbergen, absorptie verschillen te vermijden én een goede hechting van je verf te verzekeren. Heel belangrijk dus.

Na de primer kan je beginnen met je muurverf. Je weet ondertussen dat voor elk type oppervlakte verschillende verf bestaat. Ook bestaan er verschillende types verf per huiskamer. Een badkamer verf moet bijvoorbeeld tegen water condens bestand zijn. Keukenverf moet dan weer resistent tegen vetvlekken zijn.

Je hebt de juiste verf, in de juiste hoeveelheid, voor de juiste oppervlakte? Dan kan je beginnen. Maar let op! Voor je de verfborstels nat maakt maak je best je huis schilderklaar.

Gebruik tape om de hoeken en kantjes van de te schilderen oppervlaktes af te plakken. Zo vermijd je vlekken op muren of andere oppervlaktes die niet geschilderd moeten worden!

Het is ook aangeraden om een zeil of ander plastic materiaal op de vloer te leggen om druppels en vlekken te vermijden!

Een huis verven is een hele klus. Vele mensen onderschatten het en zijn uiteindelijk niet tevreden van het eindresultaat. Gelukkig zijn er vele professionals die met een glimlach je huis komen schilderen. Overweeg dus, voor je er zelf aan begint, beroep te doen op een schilder. Zo bespaar je jezelf een heleboel kopzorgen. En, bovendien, hoeft het helemaal niet duur te zijn!

Zoek je een schilder om je huis te laten schilderen?

Aarzel dan niet contact op te nemen

Buitenschilderwerk

Een gevel schilderen is de snelste manier om een gebouw te transformeren. Een fris nieuw kleurtje kan een huis transformeren. En soms heeft een woning slechts een nieuw laagje van dezelfde kleur nodig om terug helemaal op te fleuren.

Maar wist je dat het schilderen van buitenmuren ook andere functies heeft? Zo beschermt het een gebouw tegen allerhande schade, zoals waterschade van heftige regenbuien.

Iedereen heeft wel eens een binnenmuur geschilderd, of toch tenminste een poging ondernomen. Een binnenmuur schilderen is immers relatief eenvoudig. Zolang je geen perfecte egale muur wilt, kan je het gewoon zelf doen.

Een buitenmuur, daarentegen, daarvoor huurt zo goed als iedereen een professional in. Het schilderen van een buitenmuur is een pak technischer. Iemand zonder ervaring maakt er al snel een soep van! Je kan niet zomaar op een buitenmuur beginnen schilderen, de muur moet eerst volledig worden schoongemaakt. Alle stof, roest, mos en dergelijke moet verwijderd worden. Dit is in vele gevallen al een hele klus! Verder moet er vaak ook een laag primer worden aangebracht om voor een goede hechting met de nieuwe verflaag te zorgen.

Een buitenmuur schilderen heeft vaak esthetische redenen: een nieuw kleurtje, een huis terug herstellen in zijn verloren glorie of een gebouw klaar maken voor verkoop. Het ideale moment om je huis te schilderen hangt dan af van je persoonlijke smaak of andere externe factoren.

Soms schilder je een buitenmuur voor meer praktische redenen: bescherming tegen de weersomstandigheden of om de muur eronder te beschermen tegen andere vormen van aftakeling.

Hoe weet je wanneer een nieuw likje verf op je buitenmuren noodzakelijk is? De basisregel is: een laag buitenverf gaat zo’n 5 jaar mee. Dit kan echter variëren. Sommige ondergronden moeten vaker herschilderd worden, andere minder. Sommige verf is kwalitatief sterker en gaat langer mee dan andere.

Enkele indicaties die erop wijzen dat je muur toe is aan een schilderbeurt: scheurtjes of blaasjes in de oude laag verf, verf die loslaat of poedert, hout dat aan het rotten gaat van de regen, verkleuring van de verf… Het zijn allemaal tekenen die erop wijzen dat je verflaag zijn beste dagen heeft gezien. Om verdere schade te voorkomen kan het dan een goed idee zijn de buitenmuren opnieuw te schilderen.

Wist je dat: schilderen bovendien seizoensafhankelijk is? Verf droogt sneller of trager afhankelijk van het weer. Op een warme zomerdag gaat verf heel snel opdrogen, waardoor er o.a. sneller strepen in de verflaag ontstaan. Een koude wintertemperatuur kan er dan weer voor zorgen dat de verf enorm traag droogt, waardoor de klus een pak langer kan duren. Denk dus twee keer ja voor je in de winter je gevel laat schilderen door iemand met een uurtarief!

De ideale periode om te schilderen ligt telken tussen winter en zomer, wanneer de temperaturen rond de 10 °C en 20°C liggen. Met een luchtvochtigheid niet hoger dan 75%.

Kleurconsultatie

Een frisse verflaag in de juiste kleur kan een oude of vermoeide ruimte nieuw leven inblazen. Klinkt makkelijk, maar dat is het niet. Niet alleen is het schilderen van eender welk oppervlak een hele uitdaging, ook het kiezen van de juiste kleur is een complex gegeven. Omtrent de kleur van verf bestaat zelfs een hele wetenschap.

Gelukkig zijn er bij Schilderwerken24.be professionele kleurenexperts werkzaam die je kunnen adviseren over welke kleur bij jouw ruimte past. Onze experts staan je bij in elk stadium van het schilderproces. Indien je dat wenst kunnen onze experts kleuren(combinaties) voorstellen en met je bespreken. De uiteindelijke keuze is uiteraard steeds de uwe!

De mening van een professionele kleurenadviseur kan het verschil maken. We bekijken bij een consult het hele huis, inclusief het exterieur, al is het maar één kamer, om er zeker van te zijn dat er een vloeiend, evenwichtig en harmonieus beeld ontstaat.

Lijkt een kleurenconsult u wat overdreven? Of niet nuttig? Onthoud dat het kleur van je huis, gebouw of ruimte één van de belangrijkste kenmerken is. Door de consultatie van een kleurenexpert ben je 100% dat de gekozen kleur past bij jouw project. Vermijd dus eventuele ontevredenheid. Als je het de eerste keer goed doet, bespaar je tijd en geld!

Ook woon-, handels- en detailhandelsbedrijven kunnen baat hebben bij een kleurconsult. Het is immers zo dat de gekozen kleur een verschil in waarde kan maken! Wetenschappelijk onderzoek toont immers aan dat sommige kleuren leiden tot een grotere (geschatte) waarde van een pand. Zorg ervoor dat jouw pand optimaal gewaardeerd wordt door het kiezen van de juiste kleur!

Er zijn bovendien kleuren die de creativiteit en productiviteit bevorderen. Zelfs het koopgedrag van je klanten kan erdoor beïnvloed worden. Met onze kleurenexperts kan elk doel besproken worden. Wij onderzoeken dan welke kleuren tot het beste resultaat zullen leiden, uiteraard gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen.

Vermijd dat je kleurenpalet je ruimte gewoon gedateerd en goedkoop laat aanvoelen.

Door een voorafgaande kleurenconsultatie te laten uitvoeren zorg je ervoor dat het uiteindelijk geverfde kleur helemaal voldoet aan jouw wensen, wat die ook mogen zijn. Garandeer voor jezelf het beste resultaat met een professionele kleurenconsultatie!

Geïnteresseerd? Neem contact op met onze diensten op. Ontdek bij welke projecten wij zelfs een gratis kleurenconsultatie aanbieden!

Klaar om te starten?

Bel ons vandaag nog Schilderwerken24.be op 0471050516

neem contact op