Schildersbedrijven

Hoe kies je een goed schildersbedrijf uit?

Een schilderproject van welke aard dan ook is een grote investering voor je huis. Daarom is het belangrijk om je grondig te informeren en dat je een team van geschoolde schilders aanneemt, die je kunt vertrouwen. Hier vind je 3 tips om je op weg te helpen direct een goede keuze te maken wie je in dienst neemt voor uw volgende schilderklus.

Kijk uit voor reviews

Hoe heeft het schildersbedrijf haar vorige klussen uitgevoerd? Ze moeten een lijst met klanten beschikbaar maken en je toelaten om ze te verifiëren. Als ze je geen klanteninfo kunnen of willen tonen is dit direct een groot rood stoplicht.

Vraag rond bij de mensen. Praat met vrienden, familie, collega’s of buren en kijk of ze goede ervaringen hebben met schildersbedrijven. Probeer een goede mix te vinden van mensen die net hebben laten herschilderen en waar het schilderwerk al enkele jaren oud is. Google is je vriend. Zoek op naam van het schildersbedrijf of de aannemer en kijk of je iets kunt vinden op het internet. Je kan makkelijk schildersbedrijven vinden via Google My Business. Het biedt je veel mogelijkheden als je op zoek bent naar schildersbedrijven die diensten in de buurt aanbieden. Je moet ze echter wel uitfilteren en de bedrijven kiezen die waarschijnlijk de beste resultaten zullen bieden. Dit is waar beoordelingen een belangrijke rol spelen. Lees recensies van mensen die deze bedrijven in het verleden hebben gebruikt. Het zal u een goed inzicht geven in hun diensten. Concentreer je niet op de 5 sterren maar op de 1 of 2 sterren reviews!

Ten slotte raadpleeg de KBO. Is de aannemer in een gezonde financiële situatie? Heeft hij geen zware schulden? Is hij überhaupt wel geregistreerd bij de KBO? Als de vraag op 1 van deze vragen een nee is, zoek dan verder.

Plan een realistisch budget

Uw budget is de belangrijkste factor om in overweging te nemen bij uw keuze van schilder. Het budget bepaalt de kwaliteit van de materialen die je kan gebruiken, de omvang van het project en de hoeveelheid voorbereidend werk dat kan worden gedaan. Probeer niet een vast budget te hanteren maar ga voor een prijsrange zodat je kan onderhandelen en eventueel extra werken kunt laten uitvoeren mocht de prijs correct zijn. Probeer je ook te houden aan je budget.

Het is ook essentieel om te zoeken naar aannemers die redelijke niet “te lage” kosten hebben. Lage tarieven kunnen betekenen dat de goedkoopste verven, onervaren schilders en razendsnelle schildertechnieken worden gebruikt om de meest betaalbare prijs te kunnen bieden. Met andere woorden, je krijgt wat je betaalt. Bespaar uzelf ook van prijsvechters die zich verstoppen achter de zogenaamde “luxe schilderdiensten”-beloftes. Als het te mooi is om waar te zijn is dat het ook. De beste optie? Zoek een schildersbedrijf dat gebruik maakt van kwaliteitsverf en standaard schildertechnieken voor een redelijke prijs in het middensegment.

Stel vragen en vraag offertes aan schilderbedrijven

Enkele nuttige vragen om te stellen zijn:

  • Hoe lang zit u al in de stiel?
  • Kunt u een lijst met referenties van ten minste 3 recente klanten geven?
  • Biedt u een garantie bij uw werk?
  • Hoe snel kunt u het werk afmaken?
  • Welke soort verf gebruikt u?
  • Bent u aangesloten bij een beroepsvereniging?
  • Hoeveel verschillende schilders zullen er werken aan mijn project?

Daarnaast is het ook belangrijk om te vragen hoeveel het kost en waarom het dat bedrag kost. De laagste offerte is niet altijd de offerte waar je voor wilt gaan. Als het gaat om je volgende schilderproject, wil je er zeker van zijn dat je de hulp krijgt van een bedrijf dat je een eerlijke prijs voor het werk aanbiedt. Ook al is het niet de laagste prijs van de offertes. Dit wijst op een zekere mate van professionaliteit en eerlijkheid in de dienstverlening. Let dan ook weer op van schilders die een te hoge prijs vragen door zogenaamde luxe diensten aan te bieden. Informeer je bij andere schilders over hun diensten. Vaak zitten die al in de prijs inbegrepen zonder dat er een toeslag wordt voor aangerekend.

Wil je een offerte op maat van een betrouwbaar schildersbedrijf?

Aarzel niet om ons te contacteren en wij maken een vrijblijvende offerte op