Schildertape

Schildertape kopen: Zo maak je de beste keuze

Een essentieel onderdeel van elke klusser zijn toolkit bestaat uit schilderstape om vloeren, ramen en andere objecten af te plakken. Schilderstape maakt elke schilderklus makkelijk door te helpen schone, scherpe lijnen en professionele resultaten te produceren. Vandaag de dag kunnen schilders en doe het zelvers kiezen uit een verscheidenheid aan speciale schilderstape op de markt. Voor veel verfprojecten komt de keuze meestal neer op wat de beste schilderstape is. De juiste tape kiezen spaart je veel tijd en geld uit. Daarnaast is het ook belangrijk om schade te vermijden. Het is dus belangrijk dat je direct de juiste soort uitkiest.

Kleefbaarheid en oppervlak

Voor een goed resultaat moet de kleefbaarheid van uw tape overeenkomen met het type oppervlak dat u wilt bedekken. Een glad oppervlak zonder imperfecties zal minder sterke tape verergen. Een oneven, ruw of vuil oppervlak zal een sterkere tape nodig hebben om niet los te komen.

Delicate oppervlakken, zoals behangpapier en verse verf, hebben een lagere hechting nodig. Als je gaat werken met sterke schilderstape die zich heel stevig vasthecht aan het oppervlak gaat u ongetwijfeld uw behangpapier beschadigen. Ruwe oppervlakken, zoals baksteen of beton, vereisen agressievere tapes met een hogere hechting. Deze kunnen tegen een stootje en zijn vaak heel oneven qua oppervlak waardoor zwakke tape niet blijft plakken.
Uitdagende coatings, zoals lakken en vlekken, vereisen ook tape met een hoge kleefkracht.

Duur van het project

Houd rekening met het aantal dagen dat nodig is om het project af te ronden en met de tijd die nodig is om de tape op zijn plaats te krijgen voordat deze wordt verwijderd. Je tape moet dus duurzaam genoeg zijn om te blijven plakken. Als je project een week duurt mag hij niet los komen na enkele dagen. Zeker niet als je af en toe op de tape stapt of er tegenaan loopt. Anders verlies je veel tijd met tape opnieuw te bevestigen en ga je misschien alsnog verf morsen waar je niet wou doordat het slecht afgedekt was.

Klimaat en omgeving

Bij de keuze van een afplaktape voor een project moet rekening worden gehouden met omgevingsfactoren. Zo zijn temperaturen tussen 10 en 20 graden zijn ideaal. Als het te warm is gaat de tape minder goed plakken. Schone, droge omstandigheden zijn optimaal. Als het regent, of de kamer vochtig is, of als er stof rondwaait kan dit de werking van de schildertape beinvloeden. De tape zal minder stevig kleven en zal dus sneller vervangen moeten worden. Veranderingen in temperatuur en zonlicht kunnen de kleefkracht van sommige tapes beïnvloeden. Door temperatuursverschillen gaat tape zich uitrekken en terug inkrimpen waardoor ze na verloop van tijd minder goed bevestigd is aan het oppervlak.

Buiten schildertape gebruiken

Externe omstandigheden – zoals de zon, regen, wind, vochtigheid en hoge warmte – kunnen een aanzienlijk effect hebben op de prestaties van de tape. Kies bij het selecteren van een tape voor schilderwerken buitenshuis een tape die speciaal is ontworpen om aan deze uitdagende omstandigheden te voldoen. Schildertape voor binnenshuis is niet geschikt om buiten te gebruiken. Schildertape voor buitenshuis is dat op zijn beurt ook niet. Deze is waarschijnlijk te sterk en zal het oppervlak waar deze aankleeft beschadigen wanneer u deze weer verwijdert.

Hoe gebruik je schildertape?

Voor je van start gaat is het belangrijk om jekamer schoon te maken. Niet enkel voor het schilderen zelf maar ook voor de tape. Als er veel stof, zand en vuil tussen het oppervlatke en de kleefzijde van de tape zit, gaat de tape gegarandeerd sneller loskomen dan verwacht. Als je een muur schildert, zet je die simpelweg af met de tape. Probeer een zone van 10 cm tussen het te schilderen deel en het deel dat je wil beschermen te creëren. Als je een muur schildert, zet je die af met tape. Als je een hele kamer schildert, zet je de onderkant en de bovenkant van de muur af, rond een deur- of raamkozijn, airconditioning of andere ingebouwde elektrische onderdelen (maar neem je schakelaar en elektrische platen af voor het schilderen), of een andere lijst.

Geen zin om u bezig te houden met al dit werk? Te weinig ervaring om een schilderklus zelf uit te voeren? Geen zorgen, wij kunnen helpen! Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte op maat!