Jouw interieur schilder in Waasmunster

Ben je op zoek naar een professionele schilder in Waasmunster voor je nieuwe project? schilderwerken24.be is jouw ideale partner.

Schilderwerken24.be is een schildersbedrijf actief in de regio van Waasmunster. Wij staan garant voor kwaliteitsvol werk, uitgevoerd in onderling overleg en steeds binnen de afgesproken termijn.

Bij schilderwerken24.be hebben we veel specialisten uit Waasmunster onder één dak. Uiteraard hebben wij onder andere een grote ervaring inzake het schilderen van het interieur van huizen.

Zelf je huis schilderen of een professional inhuren?

Schilderen is vaak de laatste stap van renovaties, bouwwerken of andere opfleuringen van huizen. Veel eigenaars of huurders beginnen zelf aan deze laatste stap. Acht op de tien bouwers beslist het schilderwerk zelf uit te voeren. Maar is het wel zo makkelijk als het lijkt?

We stellen vast dat veel mensen het schilderproces van een huis onderschatten. Er komt meer voorbereidend werk bij kijken dan je op het eerste zicht zou denken. Bovendien is het schilderen van een perfect egale muur geen koud kunstje, schilders zonder al te veel ervaring maken er al snel een soep van!

De moeilijkheden: de ondergrond en verfkeuze

Mensen die zelf beginnen met het schilderen van hun gebouw melden al snel twee moeilijkheden: enerzijds de verschillende ondergronden en anderzijds de verfkeuze.

Een eerste moeilijkheid is de ondergrond die geschilderd moet worden. Voor elke soort ondergrond bestaan er verschillende soorten verf en verschillende soorten schildertechnieken.

Hou dus rekening met het soort oppervlakte dat je gaat schilderen. Metaal, hout, steen, … ze vergen elk hun eigen verfsoort en schildertechniek. Leer dus eerst de oppervlaktes in je huis kennen.

Let ook op met gevoelige oppervlaktes zoals hout. Hout moet vaak eerst geschuurd en gelakt worden voor je er op kan beginnen schilderen!

Eens je de te schilderen ondergronden kent kan je de nodige verf gaan kopen. Je zal al snel ontdekken dat er eindeloos veel types verf bestaan in oneindig veel verschillende kleuren. Hoe weet je nu welke verf ideaal is voor jouw schilderwerken?

Je zal hoogstwaarschijnlijk moeten beginnen met een laagje ‘primer’. Deze primer, ook wel grondlaag genaamd, is nodig om het oppervlak voor te bereiden, oude vlekken te verbergen, absorptie verschillen te vermijden én een goede hechting van je verf te verzekeren. Heel belangrijk dus.

Na de primer kan je beginnen met je muurverf. Je weet ondertussen dat voor elk type oppervlakte verschillende verf bestaat. Ook bestaan er verschillende types verf per huiskamer. Een badkamer verf moet bijvoorbeeld tegen water condens bestand zijn. Keukenverf moet dan weer resistent tegen vetvlekken zijn.

De oplossing: schilderwerken24.be

Het schilderen van je interieur is een grote opgave. Een professionele schilder inhuren is dan ook geen overbodige luxe.

Een schilder inhuren in Waasmunster is goedkoper dan je op het eerste zicht zou denken! Bij schilderwerken24.be kan je al een schilder inhuren voor 35,00 euro per uur.

Er kan ook een tarief per vierkante meter (m2) afgesproken worden.

We verzekeren een prijs en dienstverlening op jouw maat!

Contacteer ons op: (interne link contact)

Contacteer ons op.